Máte v práci nějaký každodenní rituál?
Vladimír Vaňo
hlavní ekonom skupiny Sberbank Europe AG ve Vídni
„Spravidla zrána zdielam na sociálnych mediách (LinkedIn, Xing, G+, Twitter) informáciu o najnovších konferenčných vystúpeniach/pozvaniach, citáciach v mediách, či o záznamoch z televíznych rozhovorov. Je to aspoň malý príspevok k téme využitia sociálnych medií pri komunikácii s existujúcimi aj budúcimi klientmi. V budúcnosti bude zrejme téma sociálnych medií čoraz dôležitejšia aj pre biznis a podnikanie, ako aj pre ekonómov. Vid Twitter @vladimirvano alebo hashtag #Sberbank.“
Marek Čížek
výkonný ředitel, Faurecia Exhaust Systems s.r.o.
„Svůj pracovní den začínám vždy svou ranní obchůzkou po výrobní hale a logistice. Tento rituál je pro mě velice důležitý, je přijemné se ráno pozdravit s operátory a následně se potkat s managementem závodu. Člověk tak ukáže důležitost všech částí výrobního procesu, kde vše má svůj účel a řád.
PS: ranní káva je samozřejmostí :-).“
Petr Novák
ředitel a jednatel, Koyo Bearings Česká republika s.r.o.
„Můj pravidelný denní rituál spočívá ve sportu který mi napomáhá vybalancovat denní pracovní činnost a zátěž. Dříve jsem vrcholově závodně plaval a sport mi zůstal do dnešního dne. Proto každé ráno vstávám v 5:30 a jdu si na bazén zaplavat, nebo zaběhat nebo zacvičit do místního sportovního centra v Olomouci. Snažím se tímto ve svém životě dodržet trojúhelník racio, body a emoce. Racio je pracovní část dne, body je fyzická zátěž, kterou podnikám ráno a emoce jsou emotivní myšlenky kterým musíme také občas dát volný průběh ať je tělo v rovnováze.“
Daniel Zabek
výkonný ředitel, Printo, spol. s r. o.
„Každodenní rituál v práci nemám, spoléhám se na své znalosti a zkušenosti. Pro úspěšný začátek pracovního dne vstupuji do kanceláře současně oběma rovnýma nohama. Před spuštěním počítače se na svém křesle otočím prudce doleva o 711 stupňů a poté pooomaaaluuu doprava o 339 stupňů, abych zahnal negativní myšlenky a vibrace. Kávu vůbec nepiji, její první šálek si dopřeji až v 9:48 a každý další v intervalu 129 minut. Během pracovní doby dodržuji přísný půst s výjimkou dopolední svačiny, oběda a odpolední svačiny.“
Tomáš Hron
finanční ředitel ve skupině TART
„Přes léto do práce běhám případně jedu na kole, sprcha je tak (nezbytný) první pracovní rituál. S kávou v ruce pak zkontroluji denní program a přehled úkolů. A den může začít…“
Josef Sláma
ředitel Renishaw Česká republika
„Káva! Malé espresso bez cukru a mléka. Pracovní den by se bez ní asi obešel, ale já ne.“
Viktor Fiala
obchodní ředitel, Renishaw Česká republika
„Můj pracovní den se neobejde bez rituálu dopolední (cca v 10 hod) a odpolední (cca ve 14.30 hod) kávy se čtverečkem dobré čokolády. Je to vždy 5 minut klidu k rozjímání. Rád si tento šálek kávy dám i s kolegou a využiji tento čas k produktivní diskusi (káva a čtvereček čokolády naladí každého…)“
Libor Křapka
CEO, IBIS InGold
„Mám dva rituály, které se snažím za každou cenu dodržet. Prvním je, že ranní čaj musí být jen v jednom konkrétním hrnečku, který mám již dvacet let. Je-li v myčce – vyndám ho a umyji sám. Druhým je, že při výjezdu autem z domu mám na výběr dva směry a vždy se vydám jen tím jedním – použil jsem ho při první cestě do práce. Udělat tyto věci jinak, měl bych pocit, že den nebude OK.“
Petr Dufek
analytik finančních trhů ČSOB
„Každodenním rituálem je cesta k automatu na „kávu“. Přesněji jde spíše o nápoj kávu připomínající, zejména zvukem mletí při její přípravě. V průběhu následné degustace tohoto nápoje s „nezaměnitelnou“ chutí pak nastává to podstatnější, a sice absorbování maxima nových zpráv, které přišly během posledního dne a noci. A nakonec avíza na ty, které nás teprve čekají. A zapomenout nelze ani na mailovou schránku, která rozhodně co do počtu zpráv také nezklame.“