Lite #8

Vydáno 14.8.2017 Lite

Máte v práci nějaký každodenní rituál?

Vladimír Vaňo

hlavní ekonom skupiny Sberbank Europe AG ve Vídni

„Spravidla zrána zdielam na sociálnych mediách (LinkedIn, Xing, G+, Twitter) informáciu o najnovších konferenčných vystúpeniach/pozvaniach, citáciach v mediách, či o záznamoch z televíznych rozhovorov. Je to aspoň malý príspevok k téme využitia sociálnych medií pri komunikácii s existujúcimi aj budúcimi klientmi. V budúcnosti bude zrejme téma sociálnych medií čoraz dôležitejšia aj pre biznis a podnikanie, ako aj pre ekonómov. Vid Twitter @vladimirvano alebo hashtag #Sberbank.“

Marek Čížek

výkonný ředitel, Faurecia Exhaust Systems s.r.o.

Svůj pracovní den začínám vždy svou ranní obchůzkou po výrobní hale a logistice. Tento rituál je pro mě velice důležitý, je přijemné se ráno pozdravit s operátory a následně se potkat s managementem závodu. Člověk tak ukáže důležitost všech částí výrobního procesu, kde vše má svůj účel a řád.

PS: ranní káva je samozřejmostí :-).

Petr Novák

ředitel a jednatel, Koyo Bearings Česká republika s.r.o.

Můj pravidelný denní rituál spočívá ve sportu který mi napomáhá vybalancovat denní pracovní činnost a zátěž.  Dříve jsem vrcholově závodně plaval a sport mi zůstal do dnešního dne.  Proto každé ráno vstávám v 5:30 a jdu si na bazén zaplavat, nebo zaběhat nebo zacvičit do místního sportovního centra v Olomouci.  Snažím se tímto ve svém životě dodržet trojúhelník racio, body a emoce.  Racio je pracovní část dne, body je fyzická zátěž, kterou podnikám ráno a emoce jsou emotivní myšlenky kterým musíme také občas dát volný průběh ať je tělo v rovnováze.

Daniel Zabek

výkonný ředitel, Printo, spol. s r. o.

Každodenní rituál v práci nemám, spoléhám se na své znalosti a zkušenosti. Pro úspěšný začátek pracovního dne vstupuji do kanceláře současně oběma rovnýma nohama. Před spuštěním počítače se na svém křesle otočím prudce doleva o 711 stupňů a poté pooomaaaluuu doprava o 339 stupňů, abych zahnal negativní myšlenky a vibrace. Kávu vůbec nepiji, její první šálek si dopřeji až v 9:48 a každý další v intervalu 129 minut. Během pracovní doby dodržuji přísný půst s výjimkou dopolední svačiny, oběda a odpolední svačiny.

Tomáš Hron

finanční ředitel ve skupině TART

Přes léto do práce běhám případně jedu na kole, sprcha je tak (nezbytný) první pracovní rituál. S kávou v ruce pak zkontroluji denní program a přehled úkolů. A den může začít…

Josef Sláma

ředitel Renishaw Česká republika

Káva!  Malé espresso bez cukru a mléka. Pracovní den by se bez ní asi obešel, ale já ne.

Viktor Fiala

obchodní ředitel, Renishaw Česká republika

Můj pracovní den se neobejde bez rituálu dopolední (cca v 10 hod) a odpolední (cca ve 14.30 hod) kávy se čtverečkem dobré čokolády. Je to vždy 5 minut klidu k rozjímání. Rád si tento šálek kávy dám i s kolegou a využiji tento čas k produktivní diskusi (káva a čtvereček čokolády naladí každého…)

Libor Křapka

CEO, IBIS InGold

Mám dva rituály, které se snažím za každou cenu dodržet. Prvním je, že ranní  čaj musí být jen v jednom konkrétním hrnečku, který mám již dvacet let. Je-li v myčce – vyndám ho a umyji sám. Druhým je, že při výjezdu autem z domu mám na výběr dva směry a vždy se vydám jen tím jedním – použil jsem ho při první cestě do práce. Udělat tyto věci jinak, měl bych pocit, že den nebude OK.

Petr Dufek

analytik finančních trhů ČSOB

Každodenním rituálem je cesta k automatu na „kávu“. Přesněji jde spíše o nápoj kávu připomínající, zejména zvukem mletí při její přípravě. V průběhu následné degustace tohoto nápoje s „nezaměnitelnou“ chutí pak nastává to podstatnější, a sice absorbování maxima nových zpráv, které přišly během posledního dne a noci. A nakonec avíza na ty, které nás teprve čekají. A zapomenout nelze ani na mailovou schránku, která rozhodně co do počtu zpráv také nezklame.

Zadejte e-mailovou adresu

a nic ze Světa průmyslu vám už neunikne!

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů, a to v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

[slider]

TOP Rozhovory

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

Vydáno 11.11.2019

Nejen fanoušci nových technologií sní o dni, kdy sednou do auta, které je bez jejich asistence odveze stovky kilometrů daleko. Jenže na tu chvíli si ještě nějaký pátek počkáme. V českém startupu Roboauto proto šli jinou cestou, vsadili na vývoj dálkově ovládaných vozidel. „V některých situacích musí do hry vstoupit vzdálený operátor, který robota převezme a instruuje ho, co má dělat,“ říká Martin Králík.

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

Vydáno 23.9.2019

Doby, kdy společnost TAJMAC-ZPS udivovala svět legendárním revolverovým soustruhem R5, jsou pryč. I po desítkách letech však zlínský podnik patří k lídrům na trhu s obráběcími stroji. „Do konce letošního roku představíme nový model dlouhotočných soustruhů MANURHIN K‘MX a připravujeme upgrade větších vertikálních obráběcích center,“ říká generální ředitel Michele Tajariol.

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

Vydáno 18.9.2019

Letos uplynulo třicet let od chvíle, kdy Jiří Hlavatý nastoupil do funkce generálního ředitele společnosti Juta podnikající převážně v textilním průmyslu. Později úspěšnou firmu koupil a v jejím čele stojí dodnes. Dobře však ví, že se blíží čas, kdy žezlo předá někomu dalšímu. „Jutu neprodám, ale konkrétní plány si zatím nechávám pro sebe,“ řekl v rozhovoru pro Svět průmyslu.

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

Vydáno 4.9.2019

Pohybuje se na rozhraní strojírenského a sklářského průmyslu. Patří mu nejen společnost Wikov, která proslula svými převodovkami, ale i sklárny Bomma a Rückl. „Dělím svůj čas přibližně na poloviny mezi strojírenství a sklářství. Největší radost mám z úspěšně dokončených akvizic ve strojírenství a nových produktů Rückla,“ říká Martin Wichterle.

Zobrazit Více