Lite #2

Vydáno 3.7.2017 Lite

Vy a sedm dní volna. Jak a kde byste je strávili?

Luděk Drnec

obchodní ředitel pro ČR a Střední Evropu, DHL Express (Czech Republic) s.r.o.

„S lyžemi na nohou, kdekoliv :).“

Marek Čížek

výkonný ředitel, Faurecia Exhaust Systems s.r.o.

Sedm dní volna je milá představa. Sedm dní bych strávil v sedle svého motocyklu Harley Davidson a cestováním tam, kam mě cesta povede, prostě bez hodinek, telefonu a jakýchkoli plánů, jen jet se svoji ženou kamkoliv se nám bude chtít s jediným cílem, vrátit se po sedmi dnech ke svým dětem :).
Live To Ride, a nemusí to být zrovna Route 66, protože takových cest je i v Evropě dost a dost.

Antonín Růžička

generální ředitel, Wikov Industry a.s.

Odjel bych s rodinou do Alp a na tři dny bych zmizel na nějaké náročnější lezení. V údolí bych pak odpočíval v kruhu rodiny.

Romana Špačková

předseda představenstva, MINERVA BOSKOVICE, a.s.

Nejraději jako Robinsonka na opuštěném ostrově. V přírodě jen s nezbytnými věcmi k přežití, bez lidí a dostupnosti sítí. Užívání si bezstarostnosti, klidu a být v souladu sama se sebou.

David Dostál

generální ředitel, PAPCEL, a.s.

„7 dní je dlouhá doba. Takovou dlouhou dovolenou jsem neměl už několik let. Obvykle mi stačí prodloužený víkend 3-4 dny. Rád trávím čas rybolovem, myslivostí nebo sportem. Velmi rád pak trávím čas s blízkými nebo rodinou na které jinak nemám čas. V zahraničí trávím pracovně ročně nejméně 6 a více měsíců.“

Jiří Chrást

ředitel Akademie ČTK

U mě to funguje tak, že nejlepší je to těsně před tím, než něco pěkného přijde. To období si vyloženě hýčkám. Takže sedm dní volna u mě ideálně začíná ve čtvrtek. To už v pondělí na rozdíl od ostatních nemám po náladě, vyhlížím radost. V úterý rozdávám šibalské úsměvy, ve středu jsem v tom rozradostněném chvění až po uši. V dalším týdnu úprk volných dní razantně sílí, což mě ale nedokáže rozhodit.Víkend je na dosah! A co celou tu dobu vlastně dělám? No přece těším se na dny před další šňůrou volna.

Vladimír Vaňo

hlavní ekonom skupiny Sberbank Europe AG ve Vídni

„Ľahšia otázka by nebola?“

Kateřina Haring

CEO, DYNAMIC GROUP, spol. s r.o.

Pokud bych těch sedm dní měla jen pro sebe, tak bych určitě vyrazila po cestách-necestách u nás (v Čechách i na Moravě), abych se podívala i do míst, kam se obvykle nedostanu. Nedávno jsem měla cestu na Bruntál a jela jsem kolem přehrady Staré Hamry…moc se mi to líbilo, měla jsem štěstí na krásné počasí a malý provoz…takových míst je u nás hodně a protože je to dobrých patnáct let, co jsem byla po celé republice v různých koutech – i na odlehlých místech, zajímalo by mně, jak se za ty roky posunuly dále. A možná bych u toho stihla navštívit i kamarády a známé, co si pořád slibujeme, že se navštívíme a pokecáme, ale pořád ‚není čas‘. Tak bych vy‎plnila sedm dní volna…

Daniel Zabek

výkonný ředitel, Printo, spol. s r. o.

Právě se chystáme do Středomoří s jediným programem #absolutnínicnedělánínonplusultraallinclusive. 
Kdybych však někdy měl sedm dní jen podle sebe, vypadaly by následovně: Edelweissspitze, Monte Zoncolan, 
Passo dello Stelvio, Col du Galibier, Alpe d’Huez, Col du Tourmalet, Pico Veleta

Petr Novák

ředitel a jednatel, Koyo Bearings Česká republika s.r.o.

Dříve jsem závodně plaval a k vodě a potápění mám pořád hodně blízko. Proto bych volných sedm dní nejraději trávil dovolenou na Maledivách a potápěním v oceánu. Před pár lety jsem se tam byl podívat a ostrovy mě uchvátily – viděl jsem karety obrovské, žraloky, nádherný podmořský svět a pláže s bílým pískem. Takovou dovolenou bych si představoval. Zároveň je to skvělý relax a odpočinek od každodenního pracovního shonu.

Daniel Vlček

Innovation and Smart City Centre Contractor Ernst & Young, s.r.o.

„Jelikož v půli července s nadšením očekáváme příchod druhého potomka, nejbližších sedm volných dní (a nocí) bude zřejmě trošku v čase odsunuto. Jinak bych se vypravil někam na odlehlé místo do hor, kde bych hodně chodil, četl a kultivoval svoji energii pro další výzvy, které nás všechny čekají ;)“

Aleš Horák

finanční ředitel, Thermo Fisher Scientific – FEI Czech Republic s.r.o.

„Kolo, les, děti, na jižní straně Lipna či v Beskydech.“

Igor Mesenský

Partner, TPA Corporate Finance s.r.o.

„Moje oblíbené místo je Bagni Vecchi v Bormiu, termální lázně na úpatí Passo Stelvio s výhledem na Bormio, výborné jídlo, relaxace, pohoda – v létě i v zimě“

Tomáš Hron

finanční ředitel ve skupině TART

Pokud by byla zima a na horách dostatek sněhu, tak rozhodně tam a s rodinou a celý týden bychom lyžovali. Naše oblíbené destinace jsou v Rakousku – Schladming či Nassfeld. Letos jsme udělali výjimku a jeli do Třech údolí ve Francii. Lyžování výborné, ale cesta dlouhá. Nicméně je před námi léto a na první týden máme naplánovanou rodinou dovolenou. Tu chceme strávit odpočinkem. To znamená v Chorvatsku v apartmánu blízko moře. Každé ráno si půjdu zaběhat. Možná se ke mně občas přidají i mé dcery. Pak budeme u vody s knížkou. Po lehkém obědě zajdeme na dobrou kávu a k večeru možná hodinka tenisu, cyklovýlet nebo opět nějaký kratší běh kolem pláže či výlet na večeři v městečku Rovinj v nějaké dobré rybí restauraci. Možná, že jednou za týden se zvedneme a uděláme si výlet do vzdálenějšího okolí. Pro někoho možná nuda, ale záměrně chceme přeřadit na úplně jinou rychlost než jakou během roku máme.

Zadejte e-mailovou adresu

a nic ze Světa průmyslu vám už neunikne!

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů, a to v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

[slider]

TOP Rozhovory

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

Vydáno 11.11.2019

Nejen fanoušci nových technologií sní o dni, kdy sednou do auta, které je bez jejich asistence odveze stovky kilometrů daleko. Jenže na tu chvíli si ještě nějaký pátek počkáme. V českém startupu Roboauto proto šli jinou cestou, vsadili na vývoj dálkově ovládaných vozidel. „V některých situacích musí do hry vstoupit vzdálený operátor, který robota převezme a instruuje ho, co má dělat,“ říká Martin Králík.

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

Vydáno 23.9.2019

Doby, kdy společnost TAJMAC-ZPS udivovala svět legendárním revolverovým soustruhem R5, jsou pryč. I po desítkách letech však zlínský podnik patří k lídrům na trhu s obráběcími stroji. „Do konce letošního roku představíme nový model dlouhotočných soustruhů MANURHIN K‘MX a připravujeme upgrade větších vertikálních obráběcích center,“ říká generální ředitel Michele Tajariol.

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

Vydáno 18.9.2019

Letos uplynulo třicet let od chvíle, kdy Jiří Hlavatý nastoupil do funkce generálního ředitele společnosti Juta podnikající převážně v textilním průmyslu. Později úspěšnou firmu koupil a v jejím čele stojí dodnes. Dobře však ví, že se blíží čas, kdy žezlo předá někomu dalšímu. „Jutu neprodám, ale konkrétní plány si zatím nechávám pro sebe,“ řekl v rozhovoru pro Svět průmyslu.

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

Vydáno 4.9.2019

Pohybuje se na rozhraní strojírenského a sklářského průmyslu. Patří mu nejen společnost Wikov, která proslula svými převodovkami, ale i sklárny Bomma a Rückl. „Dělím svůj čas přibližně na poloviny mezi strojírenství a sklářství. Největší radost mám z úspěšně dokončených akvizic ve strojírenství a nových produktů Rückla,“ říká Martin Wichterle.

Zobrazit Více