JSME LÍDREM NA TRHU BEZPEČNÝCH SKARTACÍ

Vydáno 25.6.2019

Společnost REISSWOLF likvidace dokumentů a dat, s.r.o., zahájila svou činnost v České republice v roce 1996. Dnes patří mezi nejvýznamnější společnosti, které mají ve svém portfoliu služby archivace, skartace a digitalizace dokumentů a dat. Samozřejmostí jsou vysoké bezpečnostní standardy.

 

 

„Jedním z hlavních cílů firmy Reisswolf je nabídnout zákazníkům bezpečnou likvidaci všech nosičů dat, jejich uložení, správu a případně digitalizaci v jednotném bezpečnostním standardu po celém světě. O kvalitě poskytovaných služeb svědčí i získané certifikáty od Národního bezpečnostního úřadu,“ říká Vlastimil Balín, ředitel společnosti REISSWOLF likvidace dokumentů a dat, s.r.o.

 

Vaše společnost se zabývá skartací, archivací a digitalizací, o kterou z těchto činností je největší zájem?

Naše společnost je lídrem českého trhu v oblasti bezpečných a odborných skartací a o tuto službu je stále největší zájem. Zároveň se intenzivně věnujeme oblasti archivace a ukládání dokumentů a dat, o čemž svědčí nově vybudovaný a stále rozšiřovaný archivační komplex v Klíčanech. Dovolím si tvrdit, že i v této službě jsme již mezi prvními třemi společnostmi na českém trhu.

 

Provádíte likvidaci dokumentů či nosičů jen ve vašich prostorách, nebo to lze i přímo u klienta?

Naši službu poskytujeme převážně v našich zabezpečených prostorách, ale například likvidaci pevných disků a paměťových pásek jsme schopní realizovat i u klienta. To platí i pro menší objemy skartací, k dispozici máme mobilní skartovačku s úrovní likvidace až přísně tajné.

 

Jak vypadá likvidace dat? Stačí smazat pevné disky, nebo se jedná o složitější úkon?

Likvidace dat není rozhodně spojena s pouhým smazáním pevného disku. Každý IT specialista vám potvrdí, že ani naformátováním disku nemáte jistotu, že se k dříve uloženým datům již nikdo nedostane. Tuto jistotu vám poskytne jen naše služba, v jejímž rámci můžeme disk zničit pomocí magnetického pole nebo fyzicky rozdrtit v našem stroji.

 

Vlastníte unikátní stroj na skartaci, který je jediný svého druhu v České republice, co umí?

Jedná se o stroj, který jsem zmínil již výše – je určen pro likvidaci pevných disků a jiných datových nosičů. Stroj zvládne rozdrtit stovky disků za hodinu, a proto je na něm možná i rozsáhlejší likvidace disků pod dozorem klienta.

 

Jaké další moderní technologie využíváte?

V posledních třech letech pořizujeme nová digitalizační zařízení a poskytujeme našim klientům i služby digitalizace. Umíme do digitální podoby převést formáty až do rozměru A0. Poskytujeme také vlastní software, pomocí kterého může klient řídit a spravovat své elektronické dokumenty. Mezi moderní technologie lze také počítat náš archivační systém a trezorovou místnost s plynovým zhášením.

 

Může si klient osobně zkontrolovat likvidaci svých dokumentů či datových nosičů ve vašich prostorách?

Samozřejmě, službu poskytujeme i pod dozorem klienta a tato možnost je každodenně využívána. Naše certifikace jsou dostatečnou zárukou bezpečnosti a odbornosti poskytovaných služeb, a protože si za touto kvalitou stojíme, není pro nás kontrola klientem žádnou překážkou.

 

Archivace musí být náročné na prostor, jak rozlehlé haly máte k dispozici?

Služba fyzické archivace je skutečně náročná na skladovací prostory. Proto stále budujeme nové a rozšiřujeme náš archivační komplex Klíčany. Aktuálně můžeme spravovat stovky kilometrů dokumentů našich klientů. Můžeme jim nabídnout zpracování a uložení dokumentů s evidencí až na jednotlivé složky (smlouvy, dodatky apod.), paletové uložení, trezorové uložení s jedinečným plynovým zhášením a další doplňkové služby, jako jsou hlídání skartačních lhůt, vyřízení skartačního povolení, následná skartace a samozřejmě případná digitalizace jejich dokumentů.

 

Vzhledem k tomu, že archivujete a likvidujete citlivá data, je důležité jejich zabezpečení. Jaké má vaše společnost a zaměstnanci prověrky a certifikace z oblasti bezpečnosti? Jakou můžete dát klientovi záruku, že nic neunikne?

Společnost Reisswolf je prověřena Národním bezpečnostním úřadem, což je orgán výkonné moci zřízený zákonem č. 148/1998 Sb., o ochraně utajovaných skutečností a o změně některých zákonů. Je ústředním správním úřadem pro oblast ochrany utajovaných informací a bezpečnostní způsobilosti. Naše společnost je držitelem osvědčení této autority dle zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, na stupeň utajení tajné.

Já osobně vlastním osvědčení fyzické osoby na stejný stupeň utajení, tzn. tajné, a po našich zaměstnancích vyžadujeme prověrky na stupeň důvěrné. Stejně tak certifikujeme naše stroje. To vše je vzhledem k případným sankcím, naší více jak dvacetileté historii a preciznímu výběru zaměstnanců zárukou bezpečných a odborných služeb. Naše certifikace doplňujeme systémem ISO, jsme držiteli certifikátů ISO 9001, 14001, 27001 a 50001.

 

Vaše společnost nejen likviduje, ale i digitalizuje. Co tato činnost obnáší, co můžete klientům nabídnout z této oblasti a jak rozměrné dokumenty dokážete převést do digitální podoby?

Služby digitalizace znamenají zjednodušeně převod tištěného dokumentu do elektronické, digitální podoby. Data z dokumentů umíme vytěžovat, tvořit z nich věrohodné kopie, opatřit je archivním razítkem a podobně. Dokumenty převádíme až do rozměru A0. Následnou správu dokumentů umožňujeme v naší nové specializované aplikaci f.i.t., kterou vyvinula přímo naše společnost.

 

Likvidujete nejen papír, ale i další materiál, co se s ním děje dál? Putuje na skládku, nebo k recyklaci?

Pokud bychom likvidovali pouze papírový materiál, budeme mít prakticky stoprocentní recyklovatelnost. Podstatnou část naší produkce však tvoří i plasty, železo a další materiál. Vzhledem k naší certifikaci ISO 14001 se snažíme, aby všechny naše činnosti byly realizovány s maximálním ohledem na životní prostředí. Za rok 2018 jsme měli zpětně recyklováno 99,34 procenta materiálu. Našim klientům vystavujeme každoročně potvrzení eko informace, které jim dokládá, jaký objem energií, vody a dřeva ušetřili při recyklaci papíru přes naši společnost.

 

                

 

Soňa Singerová

Zadejte e-mailovou adresu

a nic ze Světa průmyslu vám už neunikne!

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů, a to v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

[slider]

TOP Rozhovory

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

Vydáno 11.11.2019

Nejen fanoušci nových technologií sní o dni, kdy sednou do auta, které je bez jejich asistence odveze stovky kilometrů daleko. Jenže na tu chvíli si ještě nějaký pátek počkáme. V českém startupu Roboauto proto šli jinou cestou, vsadili na vývoj dálkově ovládaných vozidel. „V některých situacích musí do hry vstoupit vzdálený operátor, který robota převezme a instruuje ho, co má dělat,“ říká Martin Králík.

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

Vydáno 23.9.2019

Doby, kdy společnost TAJMAC-ZPS udivovala svět legendárním revolverovým soustruhem R5, jsou pryč. I po desítkách letech však zlínský podnik patří k lídrům na trhu s obráběcími stroji. „Do konce letošního roku představíme nový model dlouhotočných soustruhů MANURHIN K‘MX a připravujeme upgrade větších vertikálních obráběcích center,“ říká generální ředitel Michele Tajariol.

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

Vydáno 18.9.2019

Letos uplynulo třicet let od chvíle, kdy Jiří Hlavatý nastoupil do funkce generálního ředitele společnosti Juta podnikající převážně v textilním průmyslu. Později úspěšnou firmu koupil a v jejím čele stojí dodnes. Dobře však ví, že se blíží čas, kdy žezlo předá někomu dalšímu. „Jutu neprodám, ale konkrétní plány si zatím nechávám pro sebe,“ řekl v rozhovoru pro Svět průmyslu.

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

Vydáno 4.9.2019

Pohybuje se na rozhraní strojírenského a sklářského průmyslu. Patří mu nejen společnost Wikov, která proslula svými převodovkami, ale i sklárny Bomma a Rückl. „Dělím svůj čas přibližně na poloviny mezi strojírenství a sklářství. Největší radost mám z úspěšně dokončených akvizic ve strojírenství a nových produktů Rückla,“ říká Martin Wichterle.

Zobrazit Více