CHCEME POMOCT K NEZÁVISLOSTI NA FOSILNÍCH PALIVECH A JÁDRU

Vydáno 25.3.2019 Komerční sdělení

Aby se využívání elektřiny mohlo pohybovat ekologickým směrem, je nezbytné ji aspoň částečně produkovat z obnovitelných zdrojů. O to se stará i společnost S-Power Energies, která v Česku i v zahraničí dodává fotovoltaické elektrárny na klíč. „Někdo fotovoltaiku pořizuje jako investici s dobrou návratností, pro někoho je klíčové získat vlastní zdroj a nezávislost. A někdo v tom vidí pojistku na důchod,“ říká jednatel a zakladatel firmy Jaroslav Šuvarský.

 

Když se ohlédnete zpět, jaké milníky byly pro S-Power Energies z dlouhodobého hlediska klíčové?

Asi nejdůležitější bylo správné načasování. V roce 2016, kdy jsme založili S-Power Energies, byl spuštěn dotační program Nová zelená úsporám na podporu obnovitelných zdrojů pro rodinné domy. Současně začaly klesat ceny technologií a ceny energií naopak rostly. To vše nastartovalo chuť lidí investovat do obnovitelných zdrojů. My jsme měli potřebné know-how a letité zkušenosti ze zahraničí. Raketový start ještě umocnila investiční podpora Energon holdingu, jehož jsme se stali součástí. Od té doby se náš růst nezastavil.

 

Zaměřujete se především na instalaci fotovoltaických elektráren na střechy rodinných domů. Když si zákazník takové zařízení objedná, jaké služby mu S-Power během celého procesu poskytne?

Neprodáváme pouze technologii, ale službu. Ta je nastavená tak, aby přinášela klientovi nejlepší uživatelský zážitek. Takže kromě toho, že dostává kompletní dodávku fotovoltaiky na klíč, staráme se o to, aby návrh elektrárny přinášel zákazníkovi dlouhodobý užitek a aby v průběhu procesu neměl s instalací žádné starosti ani papírování. Jako první jsme přišli s konceptem garantované dotace, což znamená, že pokud se přislíbenou dotaci nepodaří získat, zaplatíme ji ze svého.

 

Vaším cílem je mimo jiné pomoct zákazníkům jednoduše přejít na obnovitelnou energii. Proč by podle vás měl řadový majitel rodinného domu tuto změnu udělat?

Přínosů je celá řada. Ten nejdůležitější je asi úspora na energiích. Lidé si na fotovoltaice cení také zvýšené nezávislosti, zejména pokud ji zkombinují s baterií. Pokud mám vlastní zdroj, jsem chráněn proti případnému růstu cen energií. Mimochodem, snížit náklady na energie je mnohem efektivnější než důchodové připojištění s minimálním úrokem. U novostaveb se navíc pomocí fotovoltaiky dosahuje lepšího energetického štítku, čímž dochází k růstu hodnoty nemovitosti.

 

Zákazníkům nabízíte různé varianty fotovoltaických elektráren. Kolik druhů máte v portfoliu a o které je největší zájem?

Možných kombinací je celá řada, řešení vždy navrhujeme konkrétnímu domu na míru. Obecně proti minulosti nesmírně vzrostl zájem o řešení obsahující baterii na ukládání přebytků. Absolutním hitem je sestava S‑Power
Midi o výkonu 4,6 kWp. Tento plně asynchronní třífázový hybridní systém s lithio­vými bateriemi o kapacitě 5,7 kWh umožňuje využít fotovoltaiku na maximum, přitom s využitím dotace se dá pořídit za lidovou cenu 185 tisíc korun. Kromě samotné fotovoltaiky nabízíme také kombinaci fotovoltaiky a tepelného čerpadla. Ta umožňuje srazit náklady domácnosti na energie až o 75 % a i na ni se vztahuje podpora programu Nová zelená úsporám.

 

Jakými největšími zakázkami se za dobu existence S-Power Energies můžete pochlubit?

V našem oboru větší nemusí znamenat lepší. Vždy se snažíme navrhovat smysluplná řešení, která budou přinášet dlouhodobý užitek a návratnost. Namísto velikosti zakázek se tak raději pochlubím spokojeností zákazníků a stále rostoucí poptávkou. Jen loni jsme podepsali 897 nových smluv na instalaci fotovoltaiky na rodinné domky, což potvrzuje naši pozici jedničky na trhu.

 

Kde firmu S-Power vidíte za 10 nebo 15 let a jaký je prostor pro rozšiřování a zdokonalování služeb?

Není důležité, kde bude za 10 nebo 15 let S-Power Energies. Byl bych ale moc rád, kdyby Česká republika a další země, kde budeme působit, díky naší činnosti byly méně závislé na fosilních palivech nebo nebezpečném jádru. Kdyby elektřina ze slunce byla dostupná všem a kdyby planeta vydržela to, co jí děláme, než dostaneme rozum a začneme se chovat udržitelně.

www.s-power.cz

Zadejte e-mailovou adresu

a nic ze Světa průmyslu vám už neunikne!

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů, a to v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

[slider]

TOP Rozhovory

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

Vydáno 11.11.2019

Nejen fanoušci nových technologií sní o dni, kdy sednou do auta, které je bez jejich asistence odveze stovky kilometrů daleko. Jenže na tu chvíli si ještě nějaký pátek počkáme. V českém startupu Roboauto proto šli jinou cestou, vsadili na vývoj dálkově ovládaných vozidel. „V některých situacích musí do hry vstoupit vzdálený operátor, který robota převezme a instruuje ho, co má dělat,“ říká Martin Králík.

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

Vydáno 23.9.2019

Doby, kdy společnost TAJMAC-ZPS udivovala svět legendárním revolverovým soustruhem R5, jsou pryč. I po desítkách letech však zlínský podnik patří k lídrům na trhu s obráběcími stroji. „Do konce letošního roku představíme nový model dlouhotočných soustruhů MANURHIN K‘MX a připravujeme upgrade větších vertikálních obráběcích center,“ říká generální ředitel Michele Tajariol.

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

Vydáno 18.9.2019

Letos uplynulo třicet let od chvíle, kdy Jiří Hlavatý nastoupil do funkce generálního ředitele společnosti Juta podnikající převážně v textilním průmyslu. Později úspěšnou firmu koupil a v jejím čele stojí dodnes. Dobře však ví, že se blíží čas, kdy žezlo předá někomu dalšímu. „Jutu neprodám, ale konkrétní plány si zatím nechávám pro sebe,“ řekl v rozhovoru pro Svět průmyslu.

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

Vydáno 4.9.2019

Pohybuje se na rozhraní strojírenského a sklářského průmyslu. Patří mu nejen společnost Wikov, která proslula svými převodovkami, ale i sklárny Bomma a Rückl. „Dělím svůj čas přibližně na poloviny mezi strojírenství a sklářství. Největší radost mám z úspěšně dokončených akvizic ve strojírenství a nových produktů Rückla,“ říká Martin Wichterle.

Zobrazit Více