METESS jde s dobou, sází na tepelné nýtování

Vydáno 14.12.2018 Komerční sdělení

Výrobky a komponenty k jejichž vzniku bylo použito tepelného nýtování lze najít i tam, kde by to možná laik nečekal. Ultrazvukové svařování a tradiční šroubování přestávají hrát prim. V případě spojování plastových a kovových dílů se dostává do popředí tepelné nýtování, které je čistější a rychlejší alternativou ke svým předchůdcům. Vědí to i ve společnosti METESS s.r.o., která ve svém portfoliu nabízí nýtovací stroj s otočným stolem pro nýtování drobných dílů ve velkých sériích.

 

Výhodou tepelného nýtování je nejen skutečnost, že není třeba použít ke spojení další díl, ale také čistota, vzhlednost a úpravnost výsledného spoje. Během procesu není okolí nýtovaného dílu namáháno tlakem, vibracemi ani ohřevem. Při procesu nevznikají žádné nečistoty jako zbytky degradovaného materiálu, prach apod. Technologie je proto vhodná i k nýtování citlivých dílů jako PCB, dekorativní díly přístrojových desek, znaky automobilů nebo optické díly světlometů. Pevnost výsledného spojení v případě správně navrženého nýtovacího bodu/pinu a technologicky správně provedeného nýtování je srovnatelná s ostatními metodami. Další výhodou této technologie je vhodnost k nýtování velkého počtu pinů o velké hustotě najednou.

 

Pro nýtování drobných dílů ve velkých sériích a drobných dílů s velkým počtem pinů nabízíme nýtovací stroj s otočným stolem s těmito parametry:

– Univerzální stroj do kterého se vkládají výměnné přípravky.

– Připojení až 20 nýtovacích jednotek na přípravku.

– Jedna nýtovací jednotka tvaruje jeden bod/pin a lze u ní řídit dráhu, teplotu a sílu.

– Třípolohový otočný stůl s deskou ø500 mm nebo ø700mm pro  založení dílů.

– Ve dvou polohách probíhá nýtování, kvůli dílům s velkou hustotou bodů/pinů, ve třetí obsluha zakládá nové díly v průběhu nýtování.

– Rám stroje z Al profilů, bezpečnostní kryt z transparentního PC.

– Pohyblivá deska nese výměnný přípravek s nýtovacími jednotkami.

– Pohyb desky, pneuválec ø80 (3 000 N), zdvih 200 mm.

– Ruční kontaktování přípravku přes elektro a pneumatické konektory.

– Přední pohyblivý kryt chránící obsluhu od možných úlomků  vzniklých při montáži.

– Uložení parametrů nýtování na přípravek kvůli přenositelnosti mezi více stroji a tím zachování jejich aktuálnosti.

– Ovládací panel se 7“ dotykovým displejem k ovládání stroje a nastavení parametrů nýtování.

– Přidání nového přípravku bez nutnosti programování PLC stroje.  

– Nastavení parametrů procesu přes dotykový panel.

 

Po zanýtování dílu jsou k dispozici pro každý zanýtovaný bod/pin skutečné parametry, které byly dosaženy. Tyto parametry lze posílat do podnikového informačního systému. Stroj na přání zákazníka doplňujeme prohozy pro NOK díly, ruční nýtovačkou, vozíkem na výměnné přípravky či regály pro ukládánívýměnných přípravků.

Kromě tohoto univerzálního stroje s otočným stolem nabízíme také univerzální stroje a přípravky pro nýtování rozměrných dílů až do 1 200 mm délky. Pokud případně standardní řešení zcela nevyhovuje individuálním požadavkům zákazníka, pak nabízíme jednoúčelové stroje s tepelným nýtováním či jinou technologií přizpůsobenou zákazníkovi. Smyslem univerzálních strojů má být rychlé dodání existujícího řešení a také nepřenášení nákladů za vývoj stroje na zákazníka.

www.metess.cz

Zadejte e-mailovou adresu

a nic ze Světa průmyslu vám už neunikne!

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pouze za účelem zasílání newsletterů, a to v souladu s platnou legislativou a zásadami ochrany osobních údajů. Svůj souhlas se zasíláním a zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každé kampani.

[slider]

TOP Rozhovory

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

PŘEDSTAVA AUTONOMNÍCH AUT NA SILNICÍCH MÁ K REALITĚ STÁLE DALEKO

Vydáno 11.11.2019

Nejen fanoušci nových technologií sní o dni, kdy sednou do auta, které je bez jejich asistence odveze stovky kilometrů daleko. Jenže na tu chvíli si ještě nějaký pátek počkáme. V českém startupu Roboauto proto šli jinou cestou, vsadili na vývoj dálkově ovládaných vozidel. „V některých situacích musí do hry vstoupit vzdálený operátor, který robota převezme a instruuje ho, co má dělat,“ říká Martin Králík.

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

ZÁKAZNÍCI JSOU OHROMENI TÍM, CO U NÁS VIDÍ

Vydáno 23.9.2019

Doby, kdy společnost TAJMAC-ZPS udivovala svět legendárním revolverovým soustruhem R5, jsou pryč. I po desítkách letech však zlínský podnik patří k lídrům na trhu s obráběcími stroji. „Do konce letošního roku představíme nový model dlouhotočných soustruhů MANURHIN K‘MX a připravujeme upgrade větších vertikálních obráběcích center,“ říká generální ředitel Michele Tajariol.

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

PODNIKATEL MÁ ZA LIDI VĚTŠÍ ZODPOVĚDNOST NEŽ POLITIK

Vydáno 18.9.2019

Letos uplynulo třicet let od chvíle, kdy Jiří Hlavatý nastoupil do funkce generálního ředitele společnosti Juta podnikající převážně v textilním průmyslu. Později úspěšnou firmu koupil a v jejím čele stojí dodnes. Dobře však ví, že se blíží čas, kdy žezlo předá někomu dalšímu. „Jutu neprodám, ale konkrétní plány si zatím nechávám pro sebe,“ řekl v rozhovoru pro Svět průmyslu.

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

K VEŘEJNÝM VĚCEM CÍTÍM ODPOVĚDNOST

Vydáno 4.9.2019

Pohybuje se na rozhraní strojírenského a sklářského průmyslu. Patří mu nejen společnost Wikov, která proslula svými převodovkami, ale i sklárny Bomma a Rückl. „Dělím svůj čas přibližně na poloviny mezi strojírenství a sklářství. Největší radost mám z úspěšně dokončených akvizic ve strojírenství a nových produktů Rückla,“ říká Martin Wichterle.

Zobrazit Více